banner

banner

tisdag, augusti 04, 2015

Camping i Norge, del 2

Vårt camping äventyr kom till sitt slut iom att vi tog färjan över från Umeå till Vasa. Wasaline är helt klart bättre än det som varit, och det är skoj att de nu möjliggör dagsturer över potten. Kanske skulle man börja shoppa i Umeå då man flyttar tillbaka till Finland? Nu finns i alla fall möjligheten! 

Resan på 4,5 h är kanske aningen lång, men i alla fall någon timme kan man spendera på att äta i någon av restaurangerna, inspektera shoppen eller varför inte dansa lite till live musik? Om inte det lockar så kan man göra som vi och sätta sig ner på det mjuka golvet och läsa en bra bok.



Geiranger och trollstigen var helt otroligt! Gick helt okej att köra också, även om man får köra i snigelfart och stanna ganska ofta för att släppa förbi bussar osv. Rastplatser fanns det gott om och de var utrustade med allt man kan tänkas behöva. Vissa rastplatser var stilrena med modern arkitektur, medan andra var en mardröm av troll. Så det finns alltså något för alla.

Efter att vi tagit oss igenom trollstigen så körde vi till Trondheim. Spatserade runt lite i staden, fotade, shoppade och åt. Extremt mysig stad som påminde oss mycket om Åbo.

Hittade en pappers shop ovanpå ND (Norsk Design) som jag blev helt förälskad i. Kunde ha stannat där hela dagen och tittat på kuvert, namnlappar, paperclips och små häften. Köpte med en del hem och var sjukt nöjd. Vi åt också godaste lunchen på länge vid Tronheim Mathall. Mannen åt en pulled pork sandwich och jag tog en dagens: soppa med musslor och torsk. Soppan var helt dundergod med massor av smak. Mysigt var det också på mathallen. Kan också rekommenderas!


Efter vårt äventyr i Trondheim så körde vi över gränsen och mot Sundsvall. I Sundsvall träffade vi våra "Sverige vänner" och blev igen bjudna på utmärkt lunch. Viltgryta denna gång. Vi fick också inspektera deras nya lägenhet och hälsa på vilddjuret Memphis. Efter ett gemytligt besök i staden full av drakar så begav vi oss således iväg hemåt.

Sammanfattningsvis kan vi väl säga att allt vi såg och gjorde nog var skoj och trevligt... men camping kanske vi väntar med ännu några år.

2 kommentarer:

Maria sa...

Senast jag åkte över till Umeå tog vi en hytt så vi sov/vilade oss största delen av tiden.. ;) Var billigt då vi var 4 pers (fast sov två pers/säng då det var en tvåsängshytt, lite snåligt kanske) :D

Jenn sa...

Det kan nog bli en hytt nästa gång. Speciellt om man åker på kvällen eller tidigt på morgonen så är det säkert skönt! :)