banner

banner

tisdag, juli 21, 2015

Camping i Norge

Vi befinner oss för tillfället i Geiranger i Norge, på en campingplats helt invid fjorden. Härifrån har vi en otrolig vy av fjorden, bergen och kryssningsfartygen som kommer in till Geirangers lilla centrum. Idag regnar det, men igår fick vi njuta av uppehåll och tom. en del sol. Vi hade tänkt hyra kajak och paddla utefter fjorden, men sist och slutligen var vi nöjda med en promenad in till byn. Man ska ju inte överanstränga sig på semestern.

Vi startade vårt campingäventyr på söndag kväll och körde till Lillehammer. Där hittade vi en lämplig rastplats bredvid sjön/fjorden och sov där. Inget vidare med all trafik, men några timmar sömn blev det nog. Så igår bar det av mot Geiranger och den berömda Trollstigen. Landskapet ändrade dramatiskt någonstans efter Otta, och då vi kom in på Trollstigen så förstod jag genast hur den fått sitt namn. Hisnande stup, slingriga vägar och väldigt vackra vyer. Tror det är något man måste se för att förstå det.

Vi ska stanna ännu en natt här för att sedan åka vidare på stigen. Destination Trondheim, så det lär bli en lång dag imorgon. Bäst att vila idag då... spela alfapet... läsa en bok... fota lite berg i dimma... aah!

Inga kommentarer: