banner

banner

måndag, november 02, 2015

Halloween i slottet

Halloween firades i vårt lilla slott tillsammans med goda vänner. Dagen till ära var det dimmigt och grått väder. Trots detta så åkte vi ändå ut till Jeløya på en promenad på dagen. Utsikten över fjorden var kanske inte spektakulär, men skogen var magisk med sitt täcke av gula löv på marken och dimman som låg mellan träden. Dessutom är det alltid härligt med lite frisk luft. Efter vår promenad åkte vi in till storcentret för att handla lite mat och dekorationer. Pumporna var tyvärr slut, men köpte då lite annat för att kompensera. Turligt nog hade jag redan förra veckan köpt små pumpor att dekorera matbordet med.

Vi fixade dekorationer och mat tillsammans med våra vänner och hade sedan en trevlig afton med trerätters middag. Det blev krämig morotssoppa till förrätt, bakad sötpotatis med olika tillbehör till varmrätt och sedan en ljuvlig after eight och vitchoklad mousse till efterrätt. Ganska enkla rätter allihopa, men det hela blev en aning svårare av att man fick gå och öppna dörren för små häxor och skelett stup i kvarten. Det kom faktiskt så många att vi till slut fick släcka utebelysningen, då godiset tog slut (då hade vi ändå köpt ganska mycket).

Halloweendukning: Järnek, prydnadspumpor med gulddetaljer, orangea blommor i en vas fylld av kottar, dubbla löpare och servetter dekorerade med sidenband och en fjäder. Enkla ljushållare med orangea ljus. 

 Förrätten är serverad! 
(Älskade gulfärgen jag hittade i en hobbyaffär. Blir nog fler förgyllda prylar i huset snart vill jag tro.)

Jag hade också gjort lite dekorationer till utsidan. Förutom lite extra ljus (älskar att det nu för tiden finns batteridrivna teljus, så man inte måste vara rädd att man bränner upp hela kvarteret), så hade jag gjort två spöken som umgicks på vår lilla gräsplätt. Jag hade också gjort läskiga ögon som kikade på förbipasserande människor från vår häck. Tog tyvärr inga foton på mina spöken (som bestod av en vit ansiktsmask och genomskinligt, vitt tyg), men ni hittar källan här. (mina var inte lika fina som den på bilden)

De hemska ögonen var jätteenkla att göra med en toarulle och en självlysande pinne. Instruktioner hittar ni här.

 Vad är det månne som lurar inne i häcken? 
(skulle föreslå att man gör ganska stora ögon så de syns ordentligt)


Inga kommentarer: