banner

banner

onsdag, augusti 05, 2015

Plus och minus med campingsemester

I år har vi som sagt prövat på campingsemester, mannen och jag. Mannen har "tjatat" om att åka i flera år, medan jag (med mina barndoms camping-trauman färskt i minnet) har varit ganska negativt inställd till det hela. Så nu tänkte jag skriva ner några plus och minus med att packa in sig i husvagnen/bilen och dra iväg till närmaste campingplats.

Fördelarna
+ Man kan ta med sig allt man behöver och ha dem fint organiserade inne i husbilen. Inga begränsningar på bagage alltså!
+ Friheten! Man kan välja en camping som ser bra ut, eller helt enkelt stanna på en rastplats utefter vägen. Man kan hitta nya, fina ställen bara man inte kör längs motorvägarna.
+ Det är lätt att prata med andra campare, och man får lätt nya bekantskaper.
+ Mysigt och intimt boende.
+ Man kan fixa mat, sova och utföra andra behov i bekvämligheten av sin bil.
+ Man får sjunga "man ska ha husvagn" utan att någon höjer på ögonbrynen.

Nackdelarna
- Det är aldrig bra väder för att sova i husvagn. Är det varmt så svettas man floder och är det kallt så fryser man nästan ihjäl.
- Campingplatserna är inte alltid så fräsha (för att inte tala om rastplatserna). Duschar med grus på golvet och 3,5 min varmvatten/ 10 nok.
- Man lever väldigt tätt inpå andra människor på en campingplats. De flesta är ju ok, men vissa kan tydligen inte bete sig.
- Grilla i snålblåst och regn. Enough said.
- Hastighetsbegränsningen.
- När man åker iväg och märker att någonting sitter löst någonstans, som nu skramlar i varje kurva.
- Alla andra bilister gör vansinnesomkörningar för att komma förbi "dendär jäkla husbilen".
- Lukten av flamskyddsmedel. Urk!

Inga kommentarer: