banner

banner

måndag, juni 29, 2015

Magknip

Idag är jag lite orolig. Jag har haft magknip och andra besvär en längre tid nu, och har börjat fundera om det kan ha att göra med gluten. Jag vill så gärna inte vara glutenintolerant. Jag älskar verkligen bröd och skulle se en sån kostförändring som att mista en del av mig själv. Baguetter, franskt bröd, rågbröd, morotssemlor, polarbröd... är livet värt att leva utan gluten?

Ja, jo, det är det säkert... men jag skulle nog gråta den dagen jag mister dem alla.

Tror jag ska njuta ännu någon dag av mina guilty pleasures, men sen får jag väl prova på en glutenfri kost. Samtidigt som jag vill bli kvitt mina besvär så hoppas jag nog att det inte ska bero på spannmålen. Sällan man hoppas på stressmage, haha.


3 kommentarer:

Jean sa...

Det går helt bra att leva som glutenfri, pastan blir 1€ dyrare per paket bara. För övrigt blir man medveten om hur mycket onödigt mjöl man klämmer i sig.

Jenn sa...

I Finland min bror, i Finland. Kollade igår då jag handlade. Ett halvt glutenfritt bröd kostade 50 kronor. Ett helt, vanligt bröd kostade 40 kronor. Vi snackar om en prisskillnad på 60%. Vet int ens om det finns glutenfri pasta här.

Jean sa...

Glöm färdigt bröd. De är svindyra och smakar gipsvägg. Man bakar själv om man vill ha, det gör även att man inte äter så mycket bröd i onödan :)
Det här mjölet funkar och kostar några euro http://www.raisionkeittokirja.fi/tuote/-/p/sunnuntai-gluteeniton-jauhoseos?reid=6411200102731
och för pasta har Barilla överkomliga priser. http://www.barilla.se/produkter/pasta/glutenfri/index.htm